Jupiter

Jupiter je druga planeta po udaljenosti od Zemlje i nalazi se na 628320000 kilometara od Zemlje. Njegov prečnik je 142700 kilometara. Mlečni put pređe za 12 godina, a oko svoje ose okrene se za 9 sati i 50 minuta. U svojoj pratnji ima 12 satelita. Samo ime ove planete mnogo govori o njoj. Ime je dobila po latinskoj reči JUVENUS PATER — što znači OTAC POMAGAČ. Jupiter je stvoren da čovečanstvu donosi korist. Lep je, blistav i svetao, što znači da donosi čoveku blistav i svetao obraz. Na putu ka sazvežđu Zodijaka najmoćniji je u strelcu i ribi. Pravedan je i želi svima da pomogne pa makar i na svoju štetu, bori se uvek za pravedne stvari. Pametan je i omiljen u društvu.
Deca rođena u vreme Jupitera imaju lepo lice, velike oči, duge trepavice, široko čelo, mali nos, blede usne, dugačku kosu, visoka su i vitka.
Pristojnog su ponašanja, voli rad, zastupa pravednost, nije osvetoljubiv, voli mir iznad svega. Voli da uživa — proslave su mu najveći užitak. Ima dobru dušu, visok moral, veliko osećanje za pravdu. Mrzi tugu i žalost i zato se od nje najčešće sklanja. Darežljiv i uživa da bude takav. Nastoji sve shvatiti, ući u bit problema, nije cepidlaka, kao Saturn već sebi stvara celokupnu sliku seveta koja sjedinjuje sve supronosti. Veoma brzo shvata, samo je vanjski kao i unutrašnji svet potpuno blizak. Od dragog kamenja Jupiterovi su: safir, smaragd i ametist, od biljaka ljubičica — pa mu to i daje da najviše voli ljubičastu boju, od ptica njegova je lasta.
Kod ljudi od kojih Jupiter ima jako dejstvo boluju od glavobolje.. Na putu ka sazvežđu Zodijaka najmoćniji je u strelcu i ribi dok se kao domaćin ponaša u ovnu.