Mesečni horoskop Devica

>>>> DNEVNI HOROSKOP

KARAKTERISTIKE ZNAKA
I ovaj znak pada pod vladavinu Merkura koji svojim položajem daje posebne karakteristike ovom znaku. Štićenici ovog znaka posebno su sposobni kao organizatori i u stanju su da ujedine i usmere veći kolektivan rad u jednom pravcu, a isto tako i da ga vode do kraja.U svom radu su veoma disciplinovani, oprezni u svojim izjavama, a svoja obećanja u vezi sa radom uvek ispunjavaju. Umeju biti nepoverljivi kad im se nudi ili pruža pomoć u radu. U radu najviše vole da sami počnu a isto tako i sami završe određeni posao. Radoznali su i do svake tajne lako dođu ali možda nisu dovoljno jaki i snažni da bi mogli sami da je iskoriste. Ne vole zlobu i pakost ali ako im neko nanese ne traže tuđu pomoć već se sami na sebi svojstven način odužuju, a i osvećuju. Mada su dobri organizatori u radu im fali maštovitost koja bi im pomogla, a mnogo puta i smanjila trud koji od sebe daju da bi učili i naučili sve ono što je potrebno da bi rešili zadatak onako kako bi ga rešio jedan čovek koji pored stručnosti, inteligencije i ostalog za rad poseduje maštovitost. Život gledaju realistički i nedozvoljavaju da im ga drugi idealizuju ili pak da pričaju o eventualno mogućim uspesima u žinotu koji zahtevaju malo rada i malo truda. Nikad se nedozvoljavaju da sve prepuste slučaju već svaki rad raščlanjavaju i traže detalje koji će ih ubediti da će ga sigurno uspešno završiti.

Za udruženi rad uvek traže osobu suprohnog pola, jer se boje prevara i obmana. Možda ih je tome naučila i uči stara ideologija, a i nauka modernog sveta da se suprotni polovi privlače, a samim tim i postižu veći efekti. Kad vole, vole iskreno i strasno pa ih to dovodi do sitnih razmirica ali ih uvek brzo rešavaju primajući krivicu na sebe. Ništa ne može toliko da im smeta koliko nepažnja od strane osobe koju vole — koja ih voli. Život im nije lagan jer uvek imaju nekoga na svojim leđima tako da skoro uvek nose dvostruki teret i ako često puta nisu dužni i ne moraju da pružaju skoro roditeljsku pomoć.

Pravedni su, a kada drugi prema njima nisu ćute i ne žele da to ispoljavaju. Samim tim nisu u stanju da istinu kažu u lice iako znaju da bi ta istina pomogla kako njemu samome, tako i drugima koje bi na taj način možda izveli i na pravi put. Ponosni su i dostojanstveni, mrze licemere i lažljivce, ne trpe laskanja pa bilo od koga da dolaze, pogotovu ne onda kada im to laskanje dolazi od prijatelja — prijatelja koji sebe smatra prijateljem.

Nisu robovi novca, ali isto tako ni ne vole one koji ga rasipaju jer smatraju da ako je čovek uložio trud i rad da bi ga stekao da isto tako netreba brzo i lako da ga potroši. Ne upuštaju se u materijalno riskantne poslove, pre donošenja potpunog plana i konstatacije da je uspeh zagarantovan. Kako su oprezni na ovom polju još su oprezniji na polju lju- bavi. Vrlo su osetljivi skoro uvek se prepuštaju inicijativi suprotnog pola. Nemaju određen tip osobe ali obavezno u njoj traže poštenje, čistotu duha, razumevanje i odgovornost. Kao bračni drugovi su uvek dobri, vode računa kako o materijalnom stanju porodice tako i o unutrašnjem redu i miru, vole decu ali nedozvoljavaju da ih ona zaokupe.