Mesečni horoskop Jarac

->>> DNEVNI HOROSKOP

Rođeni pod ovim znakom podpadaju pod vladavinu Saturna. Snalažljivost i praktičnost duha su osnovne dve karakteristike koje ocrtavaju i daju obeležje onima koji su rođeni u ovom znaku. Nisu društveni, nerado se upliću u tuđe stvari ali isto tako nedozvoljavaju da se neko meša u njihove, ili pak, da im daje savete kako i na koji način da reše ovaj ili onaj problem. I u svojim vlastitim željama i potrebama su suzdržljivi pa ih to dovodi i u situacije da čak i onda kada su svesni da trebaju sebi dati malo užitka to ne čine. Ne žele slavu i ne traže da im se imena štampaju krupnim slovima, jer smatraju da je to mnogo manje važno nego pravilno voditi život. Ponekad su melanholični ali melanholiju razbijaju radom koji je vrlo savestan i pedantan, ne dozvoljavaju da im se posle završenog posla daju primedbe ili vrše ispravke. Savestan rad im omogućava da se visoko popnu uz društvene lestvice.

Hrabri su i ne boje se pretnji, a ako napadaju onda to rade bez velikih polemika i svaja. Puno ne pričaju, ali puno stvaraju, jer su puni snage i energije. Nisu rasipnici, a najteži im je osećaj biti materijalno neosiguran pod stare dane. Konzervativni su, neće da prihvate nove ideje pre nego što ih dobro ne prouče. Metodični su i uvek razmišljaju o onome što treba da učine i taj posao raščlanjuju do najmanjih sitnica. Ta metodičnost im ponekad i smeta pogotovu onda kad probleme treba brzo i efikasno rešiti. Tradicionalni su, vole porodičan život i prihvataju sve svoje dužnosti u odnosu na njega. Mogu uspeti u svim zanimanjima koja zahtevaju tačnost, metodičnost, dobro zapažanje, veliku koncentraciju, , pedantnost i urednost. Vrlo su osećajni, pa i ako opraštaju mora se paziti da im se nepovredi jer onda se uvlače u sebe i traže u drugim stvarima prijatelje i razonodu. Kad su tužni i usamljeni vole sažaljenje i traže lepu reč. U ljubavi su plašljivi, nemogu da iskažu svoja osećanja pa ma koliko to puta sebi rekli da će to drugi put uraditi. Žele društvo suprotnog pola ali ih ono i muči jer ne znaju šta da kažu i kako da se ponašaju da ne bi razočarali.

Kad osete da su voljeni, onda se tope i prija im jer su svesni da nisu sami dali doprinos u toj ljubavi već da je ona potekla iz osećaja. Osećajni su kad je u pitanju bolest, beda, nesuglasica pa se onda trude da sve od sebe daju da bi pomogli. Vrlo su darežljivi, kupuju skupe poklone ali isto tako očekuju i traže da im se vrati istom merom.

Novac vole, zbog njega i rade ali su jako pohlepni kad ga više imaju. Nepredstavlja im merilo života ali su sigurniji kad ga imaju dovoljno. Boje se starosti i bolesti pa čak i pate od kompleksa niže vrednosti. U braku su dobri bračni drugovi, osećajni prema porodici, pažljivi prema rodbini koju cene i vole jer im je u mladosti pomogla. Vole decu jer kroz nju gledaju svoju budućnost, ona im predstavljaju i nadoknađuju ljubav koja im je u mladosti nedostajala. Rad će ih često odvajati od kuće zato i pate, ali to nikom ne pokazuju jer veruju u bolju budućnost. Realisti su ali kad se nađu pred problemima onda se predaju mašti i u njoj nalaze lak izlaz iz situacije u koju su zapali ali nemaju dovoljno hrabrosti da to isto učine u životu. Kada treba brzo reagovati i brzo doneti odluku, onda su veliki paničari jer se boje da ne donesu pogrešan sud ili da njihov brz odgovor nepovredi drugog.