Kuće u horoskopu

KUĆE HOROSKOPA
Odnos kuća u horoskopu prema ostalim znacima i planetama određuje budući život, aktivnosti i karakter čoveka. Za kuće horoskopa bi se moglo reći da su zemaljska proekcija na Zodijaku.

Kuće horoskopa dele krug Zodijaka na 12 približno istih delova. Znakovi Zodijaka objašnjavaju kuće i daju im svoje karakteristike. Zapravo svaka kuća govori o jednoj fazi čovekovog života:
1 kuća u horoskopu- Daje osnovne crte karaktera, stremljenja u životu, vitalnost i nagon za samopotvrđivanjem.
2 kuća u horoskopu- Ova kuća daje sklonost rodjenog za postizanjem materijalnih uspeha,njegovo rasipništvo ili sticanje bogatstva ili mogućnost sticanja dobara.
3 kuća u horoskopu-Govori o odnosima rodjenog prema rodbini (kako bližnjeg tako i daljnjeg) a i o eventualnim putovanjima.
4 kuća u horoskopu- Slika situaciju roditeljskog doma,govori uglavnom o roditeljima ali i o prilikama ranog detinjstva.
5 kuća u horoskopu-Govori o ljubavnim uspesima ili neuspesima,stvaralačkoj moći kao i o sreći u hazardnim igrama i lutriji pa i o potomstvu.
6 kuća u horoskopu-Reći će sve o bolestima,o poslovnim uspesima kao i o poslovnim neuspesima.
7 kuća u horoskopu-Pruža podatke o bračnim drugovima,poslovnim partnerima i prijateljima kao i o istupanju prema okolini.
8 kuća u horoskopu-Priča o načinu smrti i što je pomalo čudno u isto vreme govori o seksualnom nagonu.
9 kuća u horoskopu-Rezervisana je za ljude uzvišenih osobina, govori o velikim delima, stremljenjima i idejama rođenog. Takođe govori i o avantu- rama i putovanjima.
10 kuća u horoskopu-Težnja za uspehom, afirmacijom i moći, govori o karijeri, i uspehu u poslu.
11 kuća u horoskopu- Govori o poznanstvima i kontaktima sa ljudima kao i o zanimanju rođenih.
12 kuća u horoskopu- Kuća nedaća, kriminala, zatvora, neprijatelja i bolesti.

Kuće horoskopa se mogu podeliti i po jačini – važnosti. Najsnažnije su takozvane ugaone kuće. Prva, četvrta, sedma i deseta su najjače, zatim dolazi deveta, još slabije su druga, peta, osma i jedanaesta, a najslabije su treća, šesta i dvanaesta kuća.

. . . . . .